Odlična klupska oaza u Novom Zagrebu prima i do 1000 ljudi: Ukoliko još niste, posjetite Metropolis klub

Odlična klupska oaza u Novom Zagrebu prima i do 1000 ljudi: Ukoliko još niste, posjetite Metropolis klub
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nekad kuglana, zatim poznata pivnica, a danas bilijar i klub u jednom. Metropolis music & billiards club okuplja ekipu koja voli dobar provod uz živu glazbu vikendom i opuštenu atmosferu uz pokoju rundu bilijara.

Poznat kao jedini klub u Novom Zagrebu koji ima redovite svirke, a najveći koji spaja sport i glazbu, Metropolis okuplja i do 1 000 posjetitelja ovisno o događanjima koja se tamo odvijaju, od bilijarskih turnira preko korporativnih događanja pa do kviza. Ogroman prostor veličine plesne sale dotjeran je baš onako kako se i predstavlja: bilijarske stolove i mjesta za posjetitelje okružuju velike fotografije Briana Rašića s portretima rock’n’roll legendi poput Rolling Stonesa, Ray Charlesa, ZZ Topa, Lou Reeda i drugih kultnih glazbenika. Rockerski “štih” na zidovima nadopunjavaju veliki zupčanici, savršeno uklopljeni pokraj crno-bijelih fotografija.

j

“Otvorili smo ‘Metropolis Club ‘ 2013. godine i željeli smo imati dobar glazbeni program uz bilijar koji je već postojao. Spoj ove dvije aktivnosti pokazao se jako dobrim jer nam je publika raznolika na svakom događanju” kaže nam menadžer kluba, Roko Stanić. Osim što je prepoznat kao multifunkcionalno mjesto za dobru svirku i ples, Metropolis je registriran kao bilijarski sportski klub pod vodstvom predsjednika, Ivana Prusca. Članovi kluba ponosno nose status ovogodišnjih ekipnih prvaka države u bilijaru. Isto tako, klub je poznat i po organizaciji najpoznatijeg kviza u gradu, KOZA, a imaju i “dobar nos” za odabir bendova koje naša publika voli.

k

“Što se glazbenog programa tiče, htjeli smo dati priliku lokalnoj sceni, odnosno, autorskim i cover bendovima koji sviraju pop i rock glazbu. Ljudi su to odlično prihvatili i mi smo u tom tonu nastavili i doveli EKV Tribute, Songkillerse, Neki To Vole Vruće, Davorina Bogovića, Dino Dvornik Tribute bend… Organiziramo i tematske partyje poput onog za Novu Godinu kada smo organizirali Doček u stilu 60-ih godina,” ispričao nam je Roko.

k

Trenutno se priprema ljetna terasa Metropolisa na kojoj će se također, održavati svirke uživo. A dok ne dođu malo topliji dani, možete se ugrijati na najvećem Salsa partyju u gradu koji se održava svakog mjeseca upravo ovdje:
“Nedavno smo imali plesni program u sklopu Svjetskog Dana Plesa na koji su došli profesionalci i amateri i plesali su ovdje tri dana. Mogao je doći tko god je htio i naplesati se, a došli su posjetitelji iz različitih zemalja. Atmosfera je bila odlična i došlo je preko 700 ljudi.”

k

Za piće ćete u Metropolisu izdvojiti 16 kn za točeno pivo, kao i za svima dragu, kratku rakijicu, koju ovdje možete pronaći  za pristojnih 10 kn. Sat vremena runde na bilijaru iznosi 40 kn, a tijekom dana upola manje. Isto tako, ulaznice za koncerte koji se održavaju u Metropolisu možete pronaći po cijenama od 20 pa do 80 kn.

Unatoč dužem periodu zatišja, izgleda da se Novi Zagreb “probudio”, a o tome najbolje svjedoče brojke, odnosno posjetitelji koji plešu i pjevaju do 04:00 ujutro svakog vikenda. Možda Metropolis nije jedini razlog tome, ali zasigurno je najveći.

Lovorka Ibrić

Foto: Metropolis club, Saša Lončarić, Tulumarka

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Avenija Dubrovnik 10
Hrvatska, 10000 Zagreb
Phone: 091 440 0302